232-301-2136
kursat.arslan@deu.edu.tr
Buca Eğitim Fakültesi
Sosyal Bina, 2.Kat 207, İzmir
  • Ana Sayfa
  • Özgeçmiş
  • Hakkımda
  • Blog
  • İletişim
  • Ders Kayit
  • Giriş
    E-mail Adresi:
    Şifre:
Paranla şeref kazanma, şerefinle para kazan ki; paran bittiğinde, şerefin de bitmesin. Nicanor Parra
Son blog yazısı (3.11.2023) Bir şiir: Gitse
Dr. Kürşat ArslanDokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesinde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde Doçent.

Proje: Dokuz Eylül Üniversitesi BAP

Yayınlanma: 9 Aralık, 2017 Güncellenme: 3 Kasım, 2023

2017.KB.EGT.006 nolu "Arduino ile Dinleyen Öğrencilerden Yapan Öğrencilere Geçiş"

Başlama Tarihi: 07/12/2017
Bitiş Tarihi: 07/06/2019
Bütçe: 25.000,00 TL

Özet

Programlama dili derslerinde ortaya çıkan başarıyı dolaylı ya da doğrudan etkileyebilecek birçok faktörden bahsedilebilir. Bunlardan bazıları, öz yeterlilik ve ön deneyim, derse karşı tutum, programlama dillerinin ağır kavramsal yapısı, eksik motivasyon ve öğretim yöntem ve tasarımı olarak sıralanabilir. Programlama dillerinin doğası gereği karmaşık yapısı, yukarıda sıralanan faktörlerin oluşmasında bir gerekçe olabilir. Bu sebeple, programlama dilinin öğretilmesinde farklı yaklaşımlar benimsenmektedir. Bunlardan bir tanesi, Scratch gibi basit diller (mini languages) kullanmaktır. Ancak bu dillerin geliştirilmesinde ki temel amaç, yazılım geliştirmekten çok basit komut ve etkileşimlerden yararlanarak programlama dili eğitimine katkı sağlamaktır. Bir başka yaklaşım, farklı programla dillerini farklı derslerde, çeşitli öğretim teknikleri kullanarak öğretilmesidir. Sonuç olarak ileri seviye bir programlama dili öğretilirken çoğu kavram ve işlem öğrenciler açısından soyut kalabilmektedir.

Yukarıda belirtilen temel sorunlar dikkate alınarak bu projenin amacı, STEM altında yer alan farklı ayakların, programlama dersi öğretiminde en iyi ve en yenilikçi şekilde entegre edilmesi ve “basit” eğitimsel robotik uygulamalar geliştirerek bu dersin daha basit, anlaşılır ve eğlenceli bir ortama dönüştürülmesini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda proje kapsamında üç ayaktan bahsedilebilir. Bunlar sırasıyla, öğrencilere ARDUİNO platformunu tanıtmak, bu uygulama bağlı olarak öğrencilerin performansını gözlemlemek ve son olarak ortaya çıkan deneysel çalışmaların paylaşılmasını sağlamak. Bu ayakları aşağıdaki gibi detaylandırmak mümkündür.

Projenin birinci ayağı sözü edilen bu teknolojinin programlama öğretiminde nasıl kullanıldığı uygun method ve yollarla göstermek ve bununla beraber geliştirilen bazı robotik uygulamaları tanıtarak, öğrencilerin yaratıcı fikirlerini ortaya çıkarmaktır. Projenin ikinci amacı, Arduino temelli eğitimsel robotik uygulamalı ders modülleri oluşturup, soyut olan kavram ve işlemleri somutlaştırarak geleneksel öğrenme metodolojisini geliştirmektir. Proje kapsamında belirlenen son hedef, ders ortamında bu teknolojiye bağlı olarak geliştirilen etkinliklerin programlama dili öğretimi yapan ya da yapacak öğretmen adayları için onların canlı sınıf ortamı tecrübelerini destekleyecek gerekli örnekleri sunabilmektir. Bu etkinliklerin incelenmesi yoluyla öğretmen adayları; günümüz dünyasında giderek yaygınlaşan STEM temelli farklı alanların teknoloji ile bütünleşmesi üzerine fikir sahibi olabilecek ve teknolojinin eğitimde kullanımını etkili kılarak programlama dilleri dersi öğretiminde daha etkin bir yaklaşım edinilmesini sağlayabileceklerdir. Bu sayede öğretmen adaylarına programlama öğretiminde hazırlanan ve “ekran dışına çıkmış” programlama kavramlarının işleyişlerini görebilme, olumlu ve olumsuz yanlarını tartışabilme, bu konuda akran görüşlerini alabilme ve gördüklerini kendi sınıflarında uygulayabilme şansı verilmektir.

Proje Ekibi

Kürşat Arslan

Kürşat Arslan

2004 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünden 3.48 ile mezun oldum. 2006 yılında ODTU de aynı bölümde bütünleşik doktora programına katıldım ve bir yıl hazırlık okuduktan sonra göreve başladım. 2010 yılında doktora eğitimi kapsamında, University of Alabana at Birmigham'da 2 yıl eğitim gördüm. 2013 yılında doktoramı 3.55 ile tamamladım ve 2014 yılında Erciyes Üniversitesi'nde Arş. Gör. Dr. olarak görevime atandım ve devam eden yıl içerisinde 9 Eylül Üniversi'nde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladım. Halen bu üniversite ve benzer pozisyonda görevime devam ediyorum.

Zafer Tanel

Zafer Tanel

Merhaba, ben Doç. Dr. Zafer TANEL. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapmaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım. 1977 yılında Bilecik’te doğdum. 1995 yılında Sakarya Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun oldum. 2000 yılında Buca Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladım. 2002 yılında yüksek lisans ve 2006 yılında doktora programlarını Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri bünyesinde bitirdim. 2002 yılından itibaren üniversitemiz akademik kadrosunda görev yapmaktayım. Teknoloji entegrasyonu ve fen eğitiminde teknoloji uygulamalarına yönelik çalışmalar yürütüyorum. İlgi alanım olan elektronik devre simülasyonları ve uygulamaları üzerine yürüttüğüm çalışmaları bu proje kapsamında farklı bir noktaya taşıma amacını güdüyorum.

 

Mehmet Burak Bubekoğlu
Rahman Güngör

Rahman Güngör

1996 yılında Yozgat-Sorgun'da doğdum. 2014 yılında Bahadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Ağ İşletmenliği bölümünü 1. olarak bitirdim. Okuldan sonra bir yıl kadar İstanbulda yaşadım. Şuan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi BÖTE bölümü ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi-Web Tasarım ve Kodlama bölümü öğrencisiyim. Eğitimim gereği İzmir'de yaşıyorum. Teknoloji ve uzay konularına ilgi duyuyorum. En büyük hobim öğrenmek, şuan ARDUİNO, CSS ve İngilizce öğreniyorum.

Yayınlar

Uluslararası Konferanslar

Sayı Yıl Başlık
1 Ekim 2017 Bir öğrenme nesnesi olarak Arduino, ICITS, Malatya
Kürşat ARSLAN, Rahman Güngör
2 Ekim 2017
Arduino ile Dinleyen Öğrencilerden Yapan Öğrencilere Geçiş, ICITS, Malatya
Kürşat Arslan, M. Burak Bubekoğlu, Zafer Tanel

Gerçekleştirilen Etkinlikler

Sayı Yıl Başlık
1 Nisan 2018 Üç Farklı Arduino projesi ile bir 23 Nisan Etkinliği Karaağaç Köyü-İzmir
M. Burak Bubekoğlu, Rahman Güngör, Kürşat Arslan, Zafer Tanel
Bu gibi yazıların çoğalması için site içerisinde yer alan reklama tıklayın. Teşekkürler :)

Bir Yorum Bırak

Bu site Galloglu.com üzerinden, öğrencilerim ve diğer ilgili herkes için online içerik geliştirme amaçlı tasarlanmıştır. Özellikle SPSS ve ARDUINO blog yazıları, sizin bu konuları örnekler üzerinden daha iyi anlamanız için basitleştirilerek anlatılmıştır. Sitede yer alan içerikler, düzenli olarak kontrol edilerek hatalardan kaçınılmaya çalışılmaktadır, diğer taraftan bilgilerin tümüyle doğruluğu garanti edilemez.
Designed and Created by Kursat Arslan. Copyrigt © 2016-2024
Bu site Kürşat Arslan tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
Bütün hakları saklıdır.Sitede yer alan bütün içerikler galloglu.com'a aittir.