232-301-2136
kursat.arslan@deu.edu.tr
Buca Eğitim Fakültesi
Sosyal Bina, 2.Kat 207, İzmir
  • Ana Sayfa
  • Özgeçmiş
  • Hakkımda
  • Blog
  • İletişim
  • Ders Kayit
  • Giriş
    E-mail Adresi:
    Şifre:
Peygamber çiçeğinin aydınlığında ara, sana doğru uzanan çaresiz ellerimi... Sezai Karakoç
Son blog yazısı (3.11.2023) Bir şiir: Gitse
Dr. Kürşat ArslanDokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesinde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde Doçent.

Bir öğrenme nesnesi olarak Arduino

Yayınlanma: 1 Nisan, 2018 Güncellenme: 2 Nisan, 2018

Özet: Günümüz teknolojileri ile birlikte bilgisayarlar giderek daha ucuzlayan ve bulunması kolay materyallere dönüşmüş durumdadır ancak bu teknolojinin nasıl çalıştığı ve eğitime nasıl daha iyi entegre edileceğini öğrenmek ve anlamak adına yapılan çalışmaların yeterli olmadığı görülmektedir. Özellikle, Bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümü altında yer alan ve önemli iki alan dersi sayılabilecek İşletim sistemleri ve programlama dilleri gibi derslerin işleyişini daha iyi anlayabilmemize yardım edecek ve öğrencileri bu derslerin ağır soyut kavramsal yapılarından çıkarıp yaparak öğrenme fırsatı sunabilecek bir araç olarak Arduino platformu kullanılabilir. Arduino her seviyede öğrenci için birkaç adımda programlama dillerinin temel yapısını kavramada ve bilgisayarın işleyişini görmede basit, ucuz ve kolay programlanabilir bir öğrenme nesnesi olabilir. Bu çalışmada, öncelikle Arduino platformunun tanıtılması, uygulamalarından bazılarının örneklerle gösterilmesi ve eğitimde nasıl kullanılabileceğine kısaca değinilecektir. Arduino, esnek ve kolay kullanıma dayalı açık kaynak elektronik bir platformdur. Bu platform hem farklı donanım seçenekleri hem de farklı yazılım dilleri desteği sunmakla birlikte bu çalışmada, alan yazında sıklıkla kullanılan Arduino UNO, Lilypad ve AraduSat C programla dili örnekleriyle birlikte tanıtılacaktır. Buna ek olarak, bu materyali daha ilginç yapacak olan çeşitli uygulamalarla yazılım arayüzü olan Arduino IDE gösterilecektir. Arduino kullanılarak oluşturulabilecek materyaller, birçok öğrenci için zorluğu gerekçe gösterilerek devam edilmeyen, bırakılan ya da tümüyle anlaşılmadan geçilen bu gibi dersleri daha basit, anlaşılır ve eğlenceli bir öğrenme ortama dönüştürülmesi için kullanılabilir. 

Özet

 

Bu gibi yazıların çoğalması için site içerisinde yer alan reklama tıklayın. Teşekkürler :)

Bir Yorum Bırak

Bu site Galloglu.com üzerinden, öğrencilerim ve diğer ilgili herkes için online içerik geliştirme amaçlı tasarlanmıştır. Özellikle SPSS ve ARDUINO blog yazıları, sizin bu konuları örnekler üzerinden daha iyi anlamanız için basitleştirilerek anlatılmıştır. Sitede yer alan içerikler, düzenli olarak kontrol edilerek hatalardan kaçınılmaya çalışılmaktadır, diğer taraftan bilgilerin tümüyle doğruluğu garanti edilemez.
Designed and Created by Kursat Arslan. Copyrigt © 2016-2024
Bu site Kürşat Arslan tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
Bütün hakları saklıdır.Sitede yer alan bütün içerikler galloglu.com'a aittir.