232-301-2136
kursat.arslan@deu.edu.tr
Buca Eğitim Fakültesi
Sosyal Bina, 2.Kat 207, İzmir
  • Ana Sayfa
  • Özgeçmiş
  • Hakkımda
  • Blog
  • İletişim
  • Ders Kayit
  • Giriş
    E-mail Adresi:
    Şifre:
Yeni bir günün doğması için, birçok yıldızın batması gerekir. Muhammed İkbal
Son blog yazısı (3.11.2023) Bir şiir: Gitse
Dr. Kürşat ArslanDokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesinde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde Doçent.

Dokuz Eylül’de Bahar Temizliği

Yayınlanma: 16 Nisan, 2018 Güncellenme: 24 Nisan, 2018

Bahar temizliği Grubu -Dokuz Eylül Üniveristesi

Çevre, canlıların üzerinde yaşamlarını sürdürdüğü dış ortam olarak kabul edilmektedir. Bu dış ortama ekosistemde denilebilir. Çeşitli araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda bireylerin çevreye karşı duyarlı olmadıkları gözlemlenmektedir. Ortaya çıkan bu duyarsızlığın bir sonucu olarak büyük ölçekte iklim değişiklikleri, su kaynaklarının tükenmesi ve biyolojik çeşitliliğin azalması sıralanırken küçük ölçekte ise çevre kirliliği, gereksiz iş gücü, görsel kirlilik gibi olumsuz çıktılar meydana gelmektedir. Bu çalışmanın amacı öncelikle eğitim gördüğümüz üniversite olmak üzere elde ettiğimiz çıktılarla bütün öğretmen adaylarının çevre bilincini artırmak ve bir farkındalık oluşturmaktır.

Bu doğrultuda proje ekibi tarafından belirlenen zaman aralıklarında, fakültemizde bir farkındalık yaratıp, öğretmen adaylarını çevreyi korumaya teşvik etmek ve çevre kirliliğinden kaynaklanacak gerek fiziksel gerekse duygusal kirliliği azaltmak içi toplanıp kampüs alanı içerisinde çevre temizliği yapılacaktır.

Proje kapsamındaki ayrıca, etkinliklere katılan öğretmen adaylarına çevre duyarlılığını temsil edecek anı mahiyetinde küçük nesneler hediye edilecektir.

Etkinlikler Yapılanlar
1. Çevre Temizlik Buluşması 13.04.2018 tarihinde ilk etkinliğimiz gerçekleştirdik. Çok kalabalık değildik ama çok eğlenceli ve verimliydi. 
2. Çevre Temizlik Buluşması 18.04.2017 tarihinde yine toplandık ama daha kalabalıktık. 

 

Bu gibi yazıların çoğalması için site içerisinde yer alan reklama tıklayın. Teşekkürler :)

Bir Yorum Bırak

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Proje: Dokuz Eylül Üniversitesi BAP
9.12.2017
Bu site Galloglu.com üzerinden, öğrencilerim ve diğer ilgili herkes için online içerik geliştirme amaçlı tasarlanmıştır. Özellikle SPSS ve ARDUINO blog yazıları, sizin bu konuları örnekler üzerinden daha iyi anlamanız için basitleştirilerek anlatılmıştır. Sitede yer alan içerikler, düzenli olarak kontrol edilerek hatalardan kaçınılmaya çalışılmaktadır, diğer taraftan bilgilerin tümüyle doğruluğu garanti edilemez.
Designed and Created by Kursat Arslan. Copyrigt © 2016-2024
Bu site Kürşat Arslan tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir.
Bütün hakları saklıdır.Sitede yer alan bütün içerikler galloglu.com'a aittir.